Hirdetések - Magyar Rendezvények

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hirdetések

Egy hiányt pótló könyv bemutatója szegeden


„Zetényi Csukás Ferenc A Nemzeti Hadsereg – Vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó 150. születésnapjára című, nagyszerű kötete a Nemzeti Hadsereg megszületéséről szól, mely a Hermanos Kiadó jóvoltából jelent meg igényes kivitelben, gazdag képanyaggal. Jó szívvel ajánlom a Horthy Miklós Társaság elnökének új könyvét minden nemzeti elkötelezettségű magyarnak, szerte a Kárpát-medencében és a nagyvilágban.” (Babucs Zoltán hadtörténész)

BEVEZETŐSOROK A KÖNYVHÖZ A magyarság történelme számos alkalommal vonultatott fel dicsőséges vezéreket, és a vezérekhez elválaszthatatlanul tartozó dicsőséges hadseregeket; elég csak Mátyás királyra és a Fekete seregre gondolni, vagy Kossuth Lajos kapcsán a regimentjét felidézni, de nem mulaszthatjuk el Klapka György nevének kimondásakor a bátor vörös-sipkásokat méltatni.
Így hát, mikor Horthy Miklós fővezér nevét vesszük ajkunkra, akkor a Nemzeti Hadsereget sem feledhetjük! A Nemzeti Hadsereget, amely 1919 júniusában alakult meg Szeged városában, hogy onnan a Dunántúlra, majd a fővárosba induljon, hogy a vörös terrort leküzdve, a törvényes rendet és a közbiztonságot helyreállítsa.
Erről az időszakról kíván számot adni ez a bőséges képi anyaggal ellátott kötet, bízva abban, hogy tárgyilagossági szándékát végig megtartva, közelebbre tudja hozni olvasójához azt a kort, amelyben az elődeinknek része volt.

A Szerző

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz